fbpx

Prezervativ nije dovoljna zaštita od polno prenosivih infekcija!

genitalne-infekcije

Osnovni zadatak prezervativa je sprečiti prenošenje semena, čime se osim neželjene trudnoće, može sprečiti i prenošenje brojnih polnih bolesti. Postoje i polno prenosive bolesti kojima se moguće zaraziti i uz upotrebu prezervativa.

POTREBNO JE KORISTITI DODATNU ZAŠTITU.

Kada se koristi pravilno i redovno, prezervativ uspešno sprečava prenošenje čestih polnih bolesti kao što su hepatitis B, hepatitis C, gonoreja, hlamidija i HIV. To je zato što lateks od kojeg je prezervativ napravljen deluje kao neprobojna barijera koja ne propušta patogene čestice polno prenosivih bolesti. 

Problem je u tome, da se ne prenose sve polne bolesti preko semena, što znači da prezervativ neće biti dovoljna zaštita. Preciznije, kod bolesti koje se mogu preneti i preko kože prezervativ neće delovati. Zato je potrebno koristiti I dodatnu zaštitu, Aroma Intimo Lubrikant, čiji sastav čine eterična ulja koja deluju preventivno, odnosno deluju na uzročnike polno prenosivih infekcija. Problem imaju partneri koji žele da se ostvare kao roditelji, a ne mogu koristiti prezervativ i nemaju alternativno rešenje.

Aroma Tea Drops Tim je kreirao prirodni aromatični lubrikant koji može biti alternativno rešenje, ne samo kod partnera koji žele da stupe u roditeljstvo, već i kod partnera koji ne žele da koriste zaštitu.

PRIMENA:

Primenjuje se veoma jednostavno. Neposredno pre odnosa u tankom sloju naneti lubricant na prezervativ ili direktno na kožu polnog organa i spoljnu vaginalnu sluzokožu. Regije koje su prekrivene kondilomima treba obavezno premazivati Aroma Intimo uljnom mešavinom za HPV, jer dodirivanjem inficirane kože (kondiloma) dolazi do prenosa patogenog uzročnika, virusa.

Važno je redovno testiranje na uzročnike polno prenosivih infekcija.

www.spektralnadijagnostika.com