Vaginalne infekcije

genitalne-infekcije

Gotovo svaka žena susrela se sa vaginalnom infekcijom jednom ili više puta u životu, a neke se bore i sa hroničnim upalama genitalnog trakta uzrokovanih infekcijom. Upala može biti izazvana različitim mikroorganizmima, kao i hemijskim i fizičkim nadražajima. Pa tako imamo genitalne upale izazvane bakterijama, gljivicama ili virusima.. Za ispravan i delotvoran tretman najvažnija je dijagnoza. Jednom kada imamo dijagnozu, lečenju možemo pristupiti i na jedan drugačiji način – pomoću esencijalnih ulja.

Aromaterapijom se postižu izuzetni rezultati koristeći esencijalna ulja sa jakim antiseptičkim, antiinfektivnim, baktericidnim, virucidnim, fungicidnim, analgetičkim i regenerativnim delovanjem. Važno je ispitati i emotivno stanje osobe i njene stavove, jer se smatra da osobe koje imaju negativan stav prema polnim odnosima uvek su sklonije nastanku ovakve infekcije. Emocije ljutnje i straha prema suprotnom polu takođe pogoduju nastanku ovog problema.

Candida albicans, hlamidija i genitalni HPV virus spadaju u najčešće uzročnike vaginalnih infekcija i postaju sve otporniji na konvencionalne lekove. Emocije koje dovode do pojave ovog problema su frustracije, bes, zahtevnost i nepoverljivost prema drugim osobama. Aromaterapijom se deluje na uklanjanje gljivica, ali i na podizanje imuniteta i opšteg stanja celog organizma.